AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi ve Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden açıklamalarını yapan her Başkan Günbegi ve Milletvekili Dusak, Özel'in sözlerinin hem siyasi anlamda hem de halk iradesine saygısızlık teşkil ettiğini belirtti.

Mehmet İlhami Günbegi'nin Tepkisi

Milletvekili Mehmet İlhami Günbegi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına sert tepki göstererek, "Siyaset tarihimizde adı cunta ve darbecilerle yan yana anılan tek parti olan CHP'nin Genel Başkanının ortaya çıkan yolsuzluk ve şaibelerle ilgili tartışmaların üstünü örtmek için her gün başka bir yalana ve iftiraya sarıldığını" ifade etti.

Günbegi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümete yönelik "cunta" benzetmesini eleştirerek, "Milletimizin oylarıyla doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizi cunta olarak nitelemek, milli iradeye saygısızlıktır, hadsizliktir. Cumhurbaşkanımız, halkımızı da yanına alarak her daim vesayet odaklarıyla ve cuntalarla mücadele etmiş, millet iradesini hakim kılmıştır" dedi.

Abdurrahim Dusak'tan Sert Yanıt

Vali Şıldak, Umuda Kapı Açıyorum Projesi Katılımcılarıyla İftar Yaptı Vali Şıldak, Umuda Kapı Açıyorum Projesi Katılımcılarıyla İftar Yaptı

Diğer bir AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak ise, Özgür Özel'in açıklamalarına ilişkin bir paylaşımda bulunarak, "Milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza 'cunta' demek, doğrudan millete iftiradır. CHP Genel Başkanı'nın bu sorumsuz söylemi, hem siyasi cehalet hem de vesayet özleminin dışa vurumudur" şeklinde ifadeler kullandı.

Dusak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayatı boyunca vesayet ve darbeci zihniyetle mücadele ettiğini ve demokrasiye her zaman millet iradesiyle güç kattığını vurguladı.

"Türk Dil Kurumu'na göre 'cunta', silahla yönetime el koyan yapıdır. Sandıktan çıkan iradeye cunta demek; halkı yok saymaktır" diyen Dusak, CHP'nin siyasi geçmişine de dikkat çekerek, "CHP, siyasi tarihimizde cunta ve darbe süreçlerinin destekçisi olarak anılmış tek partidir" ifadelerini kullandı. Milletvekili Dusak, "Cunta arayanlar kendi siyasi geçmişlerine baksın. Milletin iradesine dil uzatanlar, cevabını yine milletten alacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.