Ramazan ayında sahur ile iftarda genelde sağlıklı ve tokluğu sağlayacak yiyecekler yemeliyiz. Ramazan’ın 25.gününde Diyetisyen Sinem Göç Güzel’in hazırladığı sahur ile iftar menüsünü sizler için paylaştık.

İşte Ramazan ayının 25. Günü sahur ve iftar menüsü şöyle;

Ayrıca Ramazan-ı Şerif’in Fazilet Takvimi ve Günlük Cüz’ de Urfanatik.com’da gün gün okuyucularıyla buluşacak.

RAMAZANIN 25. GÜNÜ SAHUR MENÜSÜ

Lavaş tam buğday ekmek arası az tuzlu peynir

Merakla Beklenen Tarihi Bakan Işıkhan Duyurdu! Merakla Beklenen Tarihi Bakan Işıkhan Duyurdu!

Haşlanmış yumurta

Zeytin

kahvaltı

RAMAZANIN 25. GÜNÜ İFTAR MENÜSÜ

Tarhana çorbası

Zeytinyağlı kuru baklagil yemeği

Pilav

Salata

Haber Görsel Şablonu Kopyası (8)-3

AYET

İşte Allah, iman edip sâlih ameller işleyen kullarına bu başarı ve kazancı müjdelemektedir. Rasûlüm! De ki: “Tebliğime karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Sizden tek isteğim, akrabaya saygı ve sevgi gösterip insanlar arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerini gözetmenizdir.” Unutmayın ki, kim güzel bir iş yaparsa, onu daha güzel işler yapmaya yönlendirir, yaptığı güzelliklerin sevabını da fazlasıyla veririz. Muhakkak ki Allah, çok bağışlayandır, her güzel iş ve davranışın karşılığını bol bol verendir. (Şura Sûresi, 23. Ayet)

HADİS

“Kim anneyi yavrusundan ayırırsa, Allah da kıyamet günü onu sevdiklerinden ayırır.”

GÜNÜN DUASI

Ey Rabbim bu beldeyi ve bölgeyi, güvenli ve bereketli kıl, beni ve çocuklarımı putlara kulluk etmekten ve tağuti düzenlerin peşine gitmekte uzak tut. Zira hidayet sendendir.

FAZİLET TAKVİMİ

KADİR GECESİ’NİN BAZI HUSÛSİYETLERİ

Cenâb-ı Hak, bazı kıymetli şeyleri birçok hikmet için gizlemiştir: Kullarının bütün ibadet ve tâatlere rağbet etmesi için rızâsını, ibadet ve tâatlerde; büyük-küçük bütün günahlardan kaçınmaları için gadabını, günahlarda; Kur’ân-ı Kerîm’in tamamına tazim edilmesi için İsm-i A‘zam’ı, Kur’ân-ı Kerîm’de; bütün namazların muhafaza edilmesi, hepsine ehemmiyet verilmesi için salât-ı vüstâyı, beş vakit namaz içinde; günün tamamında dua edilmesi için icâbet saatini, cuma gününde; hiç kimsenin hor ve hakîr görülmemesi için velî kullarını, insanlar arasında; Ramazân-ı şerîfin her gecesini, ibadet ve tâatle ihyâ edip daha çok sevap kazanılması için de Kadir Gecesi’ni, Ramazân-ı şerîf ayı içerisinde gizlemiştir.

Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.), Kadir Gecesi’nin bazı alâmetlerini şöyle bildirmiştir: O gece, gökyüzü parlak ve bulutsuz, hava latîf olur; soğuk veya sıcak olmaz. O gecenin sabahında Güneş, ziyâsız (solgun) olarak doğar.

Kadir Gecesi, içerisinde Kur’ân-ı Kerîm indirilen mübarek bir gecedir. Bu gecede yapılan ibadet, (içinde Kadir Gecesi olmayan) bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır.

Peygamber Efendimize (s.a.v.), önceki ümmetlerin ömürleri gösterildi. Ümmetinin ömürlerini kısa gördü de Hazret-i Allâh’a dua etti. Bunun üzerine Hazret-i Allah, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ihsân etti.

Kadir Gecesi’nde melekler iner; bu gecenin esrârını görmek üzere inen meleklerden, yeryüzü dolup daraldığı için bu geceye, darlık manasına gelen “kadr” ismi verilmiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular: “Kadir Gecesi olunca Allâhü Teâlâ, Cebrâîl aleyhisselâm’a emreder; Cebrâîl (a.s.), yanlarında yeşil bir sancak bulunan meleklerle yeryüzüne inip sancağı Kâbe-i Muazzama’nın üzerine dikerler.

Cebrâîl (a.s.), bu gece melekleri teşvik eder; onlar da her ayakta bulunana, durana, oturana, namaz kılana ve zikredene selam verir ve onlarla musâfaha eder, yaptıkları dualara, “Âmîn” derler. Bu, fecir vaktine kadar devam eder.”